ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΤΖΙΑΡΡΗ

Η Ευαγγελία Τζιαρρή γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1964. Άρχισε πιάνο σε ηλικία 4 χρόνων στην Ελληνική Μουσική Ακαδημία με τη Νόρα Κάρασικ. Σε ηλικία 9 χρόνων συνέχισε στο Ευρωπαϊκό Ωδείο με τη Λίτσα Κουταλάρη-Ιωάννου, οπόταν και πήρε την απόφαση να ασχοληθεί επαγγελματικά με τη μουσική. Έδωσε το πρώτο της ρεσιτάλ στη Λάρνακα σε ηλικία 15 χρόνων και τον επόμενο χρόνο έδωσε ρεσιτάλ με τη Μαριάννα Χατζηνικολάου για 4 χέρια.

 

Στα 17 της χρόνια της δόθηκε η ευκαιρία να παίξει σαν σολίστ με ορχήστρα. Το 1983 πήρε το δίπλωμά της από το Ευρωπαϊκό Ωδείο και το L.R.S.M. (performing) των Royal Schools of Music της Αγγλίας.

Ακολούθως έγινε δεκτή στο Conservatoire Royale de Musique των Βρυξελλών όπου μελέτησε με τη Sonjia Anschultzs. Απεφοίτησε το 1987 όπου διακρίθηκε με πρώτο βραβείο 'Premier Prix' και αναδείχθηκε η καλύτερη απόφοιτος της χρονιάς. Παράλληλα συμπλήρωσε τις σπουδές της παρακολουθώντας μαθήματα μουσικής δωματίου, όπου και απέκτησε το σχετικό δίπλωμα αφού αναδείχθηκε επίσης πρώτη. Το 1991 πήρε το 'Diplome Superieur' (Ανώτατο Δίπλωμα).

 

Έδωσε με μεγάλη επιτυχία διάφορα ρεσιτάλ στο Βέλγιο, την Ελβετία, τη Βουλγαρία και την Κύπρο. Έπαιξε σε κονσέρτο στο οποίο έλαβε μέρος και ο διάσημος πιανίστας Jean-Claude Van den Eyden. Έδωσε επίσης κονσέρτα μουσικής δωματίου. Παράλληλα με τις σπουδές της και τις ερμηνευτικές δραστηριότητές της δίδασκε σε διάφορες Ακαδημίες Μουσικής και στο Conservatoire των Βρυξελλών.

Σχεδίαζε, μετά το γάμο της προς το τέλος του 1995, να ανοίξει δικό της ωδείο στις Βρυξέλλες, όταν κόπηκε απότομα το νήμα της ζωής της σε οδικό δυστύχημα στην Ιταλία την 31η Ιουλίου, 1995.